Gevelrenovatie
Renovatie van zijgevel

Technieken

Er bestaan verschillende technieken voor gevelrenovatie.

Bij zandstralen worden er kleine korreltjes zand onder hoge druk tegen de gevel gespoten. Deze techniek schuurt het vuil weg en wordt meestal toegepast bij een gevel uit bakstenen.

Nevelstralen is een gelijkaardige techniek zoals zandstralen, maar wordt met een minder hoge druk uitgevoerd.

Stoomreiniging wordt vaak gebruikt om oude verfresten te verwijderen van de gevel. Deze techniek gebeurt via een hoge drukreiniger of stoomgenerator.

Hervoegen is belangrijk om barsten te vermijden. Opengescheurde of poreuze voegen zijn vochtdoorlatend.

Gevelimpregnatie is bestand tegen water en wordt aangeraden na een gevelreiniging om het vocht tegen te houden.

Gevelbescherming | Hydrofuge

Voordelen

Gevelbescherming of hydrofuge voorkomt vochtproblemen en zorgt ervoor dat het water niet in de woning dringt. Er worden minder schadelijke stoffen uit het regenwater geabsorbeerd in de gevel, waardoor de gevelstructuur steviger en duurzamer is. Daarnaast is de gevel ook beter bestand tegen vorst en wordt de aangroei van mossen of algen tegen gehouden.

Doordat de woning optimaal geïsoleerd is, wordt er meer energie bespaard. Hydrofuge is niet zichtbaar en verandert dus ook niets aan het uitzicht van de gevel.

Wens je meer uitleg of kunnen wij je begeleiden in jouw renovatie ? Neem contact op voor verdere informatie.

»Meer informatie

Gevelrenovatie

Aangetast en verouderd voegwerk is nefast voor jouw woning. Een grondige gevelrenovatie zorgt voor een nieuwe uitstraling.

Eerst verwijderen we zorgvuldig de oude voegen. Daarna wordt de gevel door middel van het lage-druk-procédé gereinigd, zodat de stenen terug in hun oorspronkelijke staat verschijnen. Afhankelijk van het type steen kan er ook gekozen worden voor reiniging onder hoge druk, zandstralen of chemische reiniging.

Na het terug opvoegen is het sterk aangeraden jouw vernieuwde gevel te laten beschermen door middel van hydrofuge. Zo blijft je gevel jarenlang waterdicht en gevrijwaard van vorstschade of vervuiling!

Voordelen

Net als de binnenkant van een woning moet ook de buitenkant soms eens grondig schoongemaakt worden. Een gevelrenovatie zorgt voor zowel functionele als esthetische voordelen. Ten eerste heeft jouw woning een nieuwe, mooie gevel.  Daarnaast is de gevel ook optimaal geïsoleerd, waardoor er meer energie bespaard wordt en de woning in waarde stijgt.

Bovendien is een preventieve gevelrenovatie belangrijk om grotere renovaties in de toekomst te vermijden door eventuele schade. De gevel is namelijk beter beschermd tegen verschillende weersinvloeden en de gevelstructuur is steviger.

Gevelrenovatie

Gevelbescherming

Gevelbescherming of hydrofuge is een kleurloos product die de capillaire zuigkracht van de poriën van gevelmetselwerk en voegwerk sterk verkleint waardoor een onzichtbare barrière gevormd wordt tegen regenwater.

De poriën worden echter niet afgedicht (zoals bij verf wel het geval is), de steen kan dus nog ademen en drogen. Ook het uitzicht van de gevel wijzigt niet

Je hebt een mooie en propere gevel en je wilt dit ook zo houden! Door de gevel te behandelen met een kleurloze hydrofuge wordt deze water- en vuilafstotend en verhoogt de duurzaamheid ervan.

Vooral poreuze en lichte gevelstenen hebben last van stof, mosgroei, zure regen en uitlaatgassen. Volle muren (zonder spouw) hebben al wel eens last van vochtdoorslag. Een volle muur zonder regenspouw is aan de regenzijde van de woning vaak vochtig, kil en koud. Het vocht in deze muur verhoogt jouw stookkosten en verlaagt het comfort.

In dit geval is het zelfs duurzamer om een buitengevelisolatie aan te brengen, waarmee zowel het doorslaand regenvocht als de isolatiewaarde van de muur grondig worden aangepakt.

Contact

Heirweg Zuid 22
8770 Ingelmunster
tel. +32 51 49 57 49
info@interbrickx.be
BE 0887.677.088