Gevelrenovatie
Renovatie van zijgevel

Technieken

Er bestaan verschillende technieken voor gevelrenovatie.

Bij zandstralen worden er kleine korreltjes zand onder hoge druk tegen de gevel gespoten. Deze techniek schuurt het vuil weg en wordt meestal toegepast bij een gevel uit bakstenen.

Nevelstralen is een gelijkaardige techniek zoals zandstralen, maar wordt met een minder hoge druk uitgevoerd.

Stoomreiniging wordt vaak gebruikt om oude verfresten te verwijderen van de gevel. Deze techniek gebeurt via een hoge drukreiniger of stoomgenerator.

Hervoegen is belangrijk om barsten te vermijden. Opengescheurde of poreuze voegen zijn vochtdoorlatend.

Gevelimpregnatie is bestand tegen water en wordt aangeraden na een gevelreiniging om het vocht tegen te houden.

Wens je meer uitleg of kunnen wij je begeleiden in jouw renovatie ? Neem contact op voor verdere informatie.

»Meer informatie

Gevelrenovatie

Aangetast en verouderd voegwerk is nefast voor jouw woning. Een grondige gevelrenovatie zorgt voor een nieuwe uitstraling.

Eerst verwijderen we zorgvuldig de oude voegen. Daarna wordt de gevel door middel van het lage-druk-procédé gereinigd, zodat de stenen terug in hun oorspronkelijke staat verschijnen. Afhankelijk van het type steen kan er ook gekozen worden voor reiniging onder hoge druk, zandstralen of chemische reiniging.

Na het terug opvoegen is het sterk aangeraden jouw vernieuwde gevel te laten beschermen door middel van hydrofuge. Zo blijft je gevel jarenlang waterdicht en gevrijwaard van vorstschade of vervuiling!

Voordelen

Net als de binnenkant van een woning moet ook de buitenkant soms eens grondig schoongemaakt worden. Een gevelrenovatie zorgt voor zowel functionele als esthetische voordelen. Ten eerste heeft jouw woning een nieuwe, mooie gevel.  Daarnaast is de gevel ook optimaal geïsoleerd, waardoor er meer energie bespaard wordt en de woning in waarde stijgt.

Bovendien is een preventieve gevelrenovatie belangrijk om grotere renovaties in de toekomst te vermijden door eventuele schade. De gevel is namelijk beter beschermd tegen verschillende weersinvloeden en de gevelstructuur is steviger.

Gevelrenovatie

Contact

Heirweg Zuid 22
8770 Ingelmunster
tel. +32 51 49 57 49
info@interbrickx.be
BE 0887.677.088

Copyright Ⓒ Interbrickx | Data protection | Privacy Policy