Ontdek de voordelen van een hydrofuge van je gevel

Hydrofuge gevel
Gevelrenovaties

Liever voorkomen dan genezen! Het is een bekend spreekwoord en bevat dan ook enorm veel waarheid. Een hydrofuge van je gevel past perfect in deze visie. Door extra zorg te besteden aan je gevel, blijft je gebouw er namelijk veel langer stralend uitzien. We geven je graag wat uitleg over de precieze werking.

 

Wat is een hydrofuge van je gevel precies?

Wellicht las je al dat we bij Interbrickx instaan voor verschillende vormen van een professionele gevelbescherming? Uiteraard is je gevel dan optimaal beschermd tegen regenwater, maar ook tegen tal van andere factoren. Bij een hydrofuge van de gevel maken we gebruik van een kleurloze behandeling, die bijgevolg een onzichtbare beschermingslaag vormt. Het is bij wijze van spreken een barrière tussen de gevel van je gebouw en de buitenlucht. Die waterafstotende barrière voorkomt eerst en vooral dat vocht je gebouw kan binnendringen, maar het vermijdt ook de vorming van mos en algen. 

Zonder al te diep in te gaan op de technische details, kunnen we zeggen dat een hydrofuge van de gevel de zuigkracht van de poriën van de gevel reduceert. Bovendien blijven de gevelstenen wel perfect uitdrogen, want de porïen worden niet afgedekt, zoals bijvoorbeeld bij verf wel het geval is. Vooral bij broze of erg lichte gevelstenen is een hydrofuge van de gevel een perfecte vorm van gevelbescherming. Deze gevels hebben namelijk bovengemiddeld veel last van stof, mos, zure regen en uitlaatgrassen.

 

Andere vormen van gevelbescherming bij Interbrickx

Wist je dat ook buitenmuren zonder regenspouw vatbaarder zijn voor vocht? Nog niet elke buitenmuur is van een regenspouw voorzien, dus loont het zeker de moeite om dit te controleren. Zeker als de muur in kwestie aan ‘de regenkant’ ligt. Deze muren zijn vaak vochtig, koud en kil, wat ook een negatieve impact heeft op je verwarmingskosten. Ook hier kan een doelgerichte hydrofuge van de gevel dus zeker aan bijdragen. 

Bij Interbrickx beperken we ons echter niet tot een hydrofuge alleen. Wij kijken steeds ter plaatse wat de best mogelijk aanpak voor jou gevel is en bezorgen je dan ons professioneel advies. Zandstralen, nevelstralen, stoomreiniging tot zelfs je gevel chemisch reinigen, bij Interbrickx beschikken we over alle mogelijkheden en technieken om jouw gevel weer zo goed als nieuw te maken.

 

Hydrofuge in West-Vlaanderen of Oost-Vlaanderen

Interbrickx is gevestigd in Ingelmunster en staat dan ook graag in voor de hydrofuge van je gevel in de provincies West-Vlaanderen of Oost-Vlaanderen. Wij werken zowel in dienst van particulieren als professionals. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.