Gevelrenovaties in West-Vlaanderen: verschillende technieken bij Interbrickx

Gevelrenovaties
Gevelrenovaties
Gevelrenovaties

Is je gevel beschadigd? Of is je gevel verouderd en heeft hij nood aan een vernieuwing? Lees dan zeker verder, want bij Interbrickx hebben we dé oplossing voor gevelrenovaties in West-Vlaanderen.

Ons bedrijf Interbrickx is gevestigd in West-Vlaanderen, meer specifiek in Ingelmunster. Ons team bestaat uit een 20-tal vakmannen die gepassioneerd zijn door hun job. We vinden het belangrijk dat iedere klant advies op maat krijgt. Iedere muur is anders en vraagt een andere aanpak.

Eén van onze specialiteiten is het renoveren van gevels. We renoveren gevels overal in West-Vlaanderen. Bovendien bestaan er heel wat technieken voor gevelrenovaties, die wij allemaal onder de knie hebben. 

Verschillende technieken

  • Zandstralen: bij deze techniek worden zandkorrels met behulp van een compressor tegen een gevel geblazen. Door de textuur van zand en door de hoge druk zorgt dit voor een schuureffect. Een andere naam van zandstralen is gritstralen. Deze techniek wordt vaak gebruikt bij vuile gevels.
  • Nevelstralen: deze techniek lijkt op zandstralen. Hier wordt water aan toegevoegd om de druk te verlagen. Deze zachtere behandeling is ideaal voor historische gebouwen. De gebouwen worden proper en de veiligheid is gegarandeerd.
  • Stoomreiniging: stoomreiniging is simpelweg het reinigen van een gevel aan de hand van stoom. Deze stoom wordt verkregen door water te verhitten in een machine en deze aan de hand van een compressor op jouw gevel te spuiten. Niet iedere gevel is geschikt voor stoomreiniging, daarom nemen we graag een kijkje vooraleer we aan het werk beginnen.
  • Hervoegen: sommige gevels bevatten barsten en voor de veiligheid van jouw gevel is het belangrijk om de gevel te hervoegen. Een gevel met barsten is minder veilig en kan vocht doorlaten. Dat willen we uiteraard vermijden.
  • Gevelimpregnatie: een laatste techniek die we toepassen, is gevelimpregnatie. Met gevelimpregnatie wordt je gevel beschermt tegen vocht en andere mogelijke problemen. Er wordt een doorzichtige vloeistof aangebracht op de gevel en gaat zicht op de gevel vestigen. Deze vloeistof zorgt ervoor dat andere soorten vocht zich niet vasthechten aan je gevel. Ideaal toch?

Gevelrenovaties in West-Vlaanderen

Woon je in West-Vlaanderen en heb je hulp nodig bij één of meerdere gevelrenovaties? Neem dan zeker contact ons met ons en we helpen je graag verder!